De focus van de nieuwe BKRK-wedstrijd, georganiseerd door Bokrijk en VAKlab, ligt op textiel. Dat heeft VAKlab, het expertise- en dienstencentrum van Bokrijk rond vakmanschap en ondernemerschap, bekendgemaakt in een persbericht. "Het thema voor 2019, textiel, is een logisch gevolg van de expo Textiel, met vakcurator Tim Van Steenbergen, die in 2018 opende in het Openluchtmuseum," zo staat in de persverklaring. "De curatoren van deze wedstrijd zijn dan Van Steenbergen en onderneemster en zaakvoerder van het bedrijf Verilin, Ilse Dedeken," aldus het persbericht.

De organisatie richt zich op 'professionele vakmensen en (master)studenten of alumni met professionele ambities' zo meldt zij op de website. Belangrijk is dat het ingediende product of project nog niet op de markt is.

De inzendingen worden beoordeeld op de criteria: duurzaamheid en creativiteit, innovativiteit, connectie met Bokrijk, ondernemerschap, storytelling, trends en presentatie.

Uit de inschrijvingen selecteert de jury 10 deelnemers die op 20 mei een meet-en-greet krijgen met de jury en partners van de award. 10 juni worden de drie beste dossiers geselecteerd. Deze drie genomineerden krijgen één volledige pagina in Knack Weekend voor het communiceren van het verhaal van hun product/project/onderzoek. 10 oktober wordt de winnaar van de BKRK-award 2019 #textiel bekendgemaakt tijdens het slotevent.

Foto: Tim van Steenbergen en Ilse Dedeken via Vaklab.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN