In 87 procent van alle landen is het homohuwelijk verboden. Het Zweedse sportmerk Björn Borg is van mening dat liefde niet gereguleerd moet worden door overheden en religies en heeft daarom het digitale platform Marriage Unblocked waar iedereen, ongeacht seksuele voorkeur, een blockchain-huwelijk kan sluiten, gelanceerd. Dit maakt het sportmerk bekend middels een persbericht.

Het platform stelt iedereen in staat digitaal in het huwelijksbootje te stappen, hun gecodeerde geloften voor altijd op te slaan, een certificaat van hun digitale huwelijk te krijgen en om samen een rekening te openenen voor de cryptomunt Ether.

“Wij geloven dat sport liefde is en liefde gelijk is. Het eerste basisrecht is om te houden van wie je maar wilt. Met ons nieuwe platform Marriage Unblocked kunnen we de macht decentraliseren en het huwelijk beschikbaar maken voor alle volwassenen die wil trouwen”, zegt Jonas Lindberg Nyvang, Global Marketing Director bij Björn Borg in het persbericht.

Het eerste paar dat trouwde op Marriage Unblocked zijn Sybille en Alexandra uit Zwitserland, een land waar het homohuwelijk niet wordt erkend door de staat.

Beeld: Björn Borg

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN