• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Binnenkijken in The Mad Rush Sweatshop Kalverstraat

Binnenkijken in The Mad Rush Sweatshop Kalverstraat

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Een nieuwe conceptstore, The Mad Rush, heeft zijn deuren geopend in Amsterdams' bekendste winkelstraat. Een met een bijzonder pashokje. Wie het pashokje in loopt, komt terecht in een nagebootste sweatshop - sweatshop is de benaming voor een naaiatelier waarin arbeiders in landen als als Bangladesh en India kleding maken onder erbarmelijke omstandigheden. In de sweatshop is het te klein voor het aantal mensen, warm en de machines ratelen.

Met de sweatshop hoopt Schone Kleren Campagne consumenten bewustzijn bij te brengen hoe laaggeprijsde kleding van fast fashion retailers wordt gemaakt, en laten zien wat zij zelf wat kunnen doen om de situatie te verbeteren. “Als consument ben je een hele belangrijke schakel in de keten. Als meer mensen in winkels vragen hoe de kleding gemaakt wordt en vragen om schone kleren, moeten de grote merken uiteindelijk wel meegaan,” aldus Tara Scally, woordvoerdster van Schone Kleren Campagne. ”Na de ramp met de instorting van Rana Plaza zijn gelukkig steeds meer mensen zich hiervan bewust, maar hoe meer steun we hebben, hoe sneller de modeindustrie zal veranderen”.

Zo ziet de sweatshop eruit:

The Mad Rush op Kalverstraat 101, is nog open tot zondag 15 mei. Iets kopen kan er ook: een gezeefdrukt canvas tasje – gemaakt door de vrouwen in de sweatshop – waarvan je als bezoeker zelf de prijs mag bepalen.

Meer lezen? Lees op FashionUnited.uk een complete reportage.

Foto's: Schone Kleren Campagne and FashionUnited


Bangladesh
Schone Kleren Campagne
Sweatshop
the mad rush