• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • BFF en A-Fair gaan fuseren

BFF en A-Fair gaan fuseren

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De Belgische modevakbeurzen BFF en A-Fair bundelen hun krachten en gaan door als één beurs. Dat heeft Laurence Vokaer van BFF bevestigd. "Het is een huwelijk tussen twee beurzen," zegt Vokaer, "en dat gaan wij volgend jaar vieren."

De grootste verandering is dat de Brussels Fashion Fair niet langer in Brussel zal plaatsvinden, maar naar Antwerpen verhuist. Daar zullen BFF en A-Fair op 3 en 4 februari gezamenlijk plaatsvinden en de afsluiting vormen van de Antwerp Fashion Week die op 27 januari met Kids Fashion Antwerp aanvangt. Ook is er een nieuwe beurslocatie, Antwerp Expo, met een vloeroppervlak van 16.000 m2.

Voor de eerste gezamenlijk editie hebben de twee beurzen hun namen samengevoegd tot A-Fair/BFF. Ook de twee afzonderlijke websites blijven nog even bestaan. Het is de bedoeling dat de twee voor een volgende editie verder geïntegreerd worden om dan onder één noemer naar buiten te treden.

BFF werd ruim 10 jaar geleden, in januari 1997, voor het eerst georganiseerd en is lange tijd beschouwd als de enige volwaardig commerciële modebeurs voor België én Nederland. Sinds een paar seizoenen kampt BFF echter met teruglopende belangstelling van bezoekers en exposanten. Afgelopen januari heeft de organisatie het concept veranderd. Men verhuisde naar de Tour & Taxis Underground en voor het eerst waren er ook modeshows op de beursvloer te zien. A-Fair zag in januari 2006 het licht. Na een rustige start is de belangstelling voor deze beurs voor 'new luxury' merken gestaag gegroeid. In januari 2007 kwam de organisatie met een tweede beursconcept - Station - voor een bredere doelgroep, maar dat is bij één keer gebleven.

Gezamenlijk vormen A-Fair en BFF nu toch dat gewenste brede platform, van hippe luxemerken tot commerciële labels uit het middensegment. Er komen ook aparte afdelingen voor jeans, sportswear en outdoor op de nieuwe beurs.

Vokaer zegt dat BFF-exposanten die eigenlijk van 20 t/m 22 januari in Brussel zouden staan, zeer verheugd op de veranderingen hebben gereageerd. "Iedereen zat er op te wachten," zegt zij. Teleurgesteld om na bijna elf jaar Brussel achter zich te laten is zij niet. "De stad Antwerpen ontvangt ons met open armen en is actief betrokken bij de organisatie van A Fashion Week."

A Fair
BFF