• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Bestseller naar Rusland en Canada

Bestseller naar Rusland en Canada

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Bestseller is van plan drie nieuwe afzetgebieden aan te boren. De Deense firma is leverancier van bekende labels als Only, Vero Moda, Jack & Jones, Tdk, Vila, Selected en Exit. Een gezonde omzetstijging gepaard gaande met een scherpe winstdaling van het boekjaar dat eindigde op 31 juli 2004, is aanleiding voor de gang naar Canada, Turkije en Rusland volgend jaar.

De omzet is gestegen met 8,6% naar 5,5 miljard Deensen kronen (741,8 miljoen euro) en zal waarschijnlijk met 10% zijn gestegen tegen het einde van juli 2005, zo verwacht Bestseller. In de omzetcijfers zijn niet de opbrengsten vanuit China meegerekend. Hier zijn 610 van de bijna tweeduizend winkels die de firma heeft operationeel. Een voorindicatie voor de belasting daalde met 13% naar 989 miljoen Deense kronen (138 duizend euro) vanwege gemaakte onkosten ten behoeve van personeelswerving en -training.

Besteller liet weten 'dat het niet efficiënt was gespitst op kosten', waardoor niet allert op kansen is ingegaan. Een een jaar tijd, van de zomer van vorig jaar tot dit jaar, is het aantal werknemers gestegen van twee naar twaalf duizend.

Op dit moment is Bestseller actief in 27 landen en is 90% van de omzet afkomstig van buiten de Deense grenzen. Het afgelopen jaar heeft de Deense kledingleverancier voet aan de grond gekregen in Italië en Zwitserland. In het komende jaar zullen de eerste winkels in Canada, Turkije en Rusland de deuren openenen. In Rusland wordt samengewerkt met de Finse retailer Stockman, welke in dat land ook actief is voor de Spaanse winkelketen Zara.

Bestseller