• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Berlin Fashion Week kiest voor een nieuwe locatie

Berlin Fashion Week kiest voor een nieuwe locatie

Door Esmee Blaazer

22 sep. 2016

De geruchten zijn bevestigd: de volgende editie van de Berlijnse modeweek vindt plaats in Kaufhaus Jandorf, een evenementenlocatie in het centrum van de stad. Dat heeft het IMG, organisator van de Berlijnse modeweek, aankondigd.

"Kaufhaus Jandorf's historische architectuur weerspiegelt de stedelijke flair van Berlijn. We zijn heel blij met de nieuwe locatie," laat Catherine Bennet, senior vice president & managing director van IMG weten in een statement. "Mercedes-Benz Fashion Week Berlin is het eerste event dat een week lang op deze locatie blijft, wat nieuwe mogelijkheden creërt voor deelnemende ontwerpers om hun creatieve visie te realiseren."

Kaufhaus Jandorf is een historisch gebouw gelegen aan de Brunnenstrasse in het centrum van de stad (Berlin-Mitte), op steenworp afstand van Rosenthaler Platz, waar zich S- en U-Bahn haltes bevinden. Het is een charmante buurt met galleries, cafés, bars, restaurants en kleinschalige winkels.

Op dit moment dient Kaufhaus Jandorf als tijdelijke exhibitieruimte voor tentoonstelling- en kunstprojecten, maar de geschiedenis van het gebouw is verweven met de mode. Kaufhaus Jandorf werd opgericht in 1904 door zakenman Adolf Janborg. In 1927 werd het gebouw overgenomen door de warenhuisgroep Hermann Tietz, die het runde tot 1945. Later diende het gebouw als 'House of Fashion' van de GDR. Het gebouw wordt gemoderniseerd en uitgebreid, en in Kaufhaus Jandorf vindt dan niet langer alleen productie plaats. Er worden ook shows gegeven.

Voorheen werden de shows en presentaties van Mercedes-Benz Fashion Week Berlin gehouden op twee locaties, de Erika-Heß Ice Rink en de me Collectors Room in het centrum van Berlijn. Bij de edities daarvoor was de belangrijkste locatie een opgezette beurstent voor de Brandenburg Gate.

De herfst/winter 2017 editie van Mercedes-Benz Fashion Week Berlin vindt plaats van 17 tot 20 januari 2017. IMG laat weten dat in de komende weken de deelnemende ontwerpers en de officiële kalender zullen worden onthuld.

Onder de noemer Berlin Fashion Week vinden niet alleen catwalkpresentaties plaats in de Duitse hoofdstad, de modevakbeurzen zijn dan ook.