• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Berlijnse modebeurs afgelast

Berlijnse modebeurs afgelast

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Berlijnse modeplatform 'EuroFashion Week' is op het laatste moment afgelast. De beurs, die gehouden zou worden van 22 juli tot en met 24 juli, zou voor de tweede keer parallel aan andere beurzen plaatsvinden in Berlijn.

Een grote groep van ontwerpers uit Azië, die zou deelnemen aan de expositie 'Power of Design', besloot kort van te voren niet meer op de beurs aanwezig te zullen zijn. De organisatoren van het agentschap Fashion Lights gaven dat als verklaring voor hun beslissing om de beurs af te gelasten.

,,De functie van de 'EuroFashion Week' Berlijn als forum voor contacten, trends en informatie kon niet worden gegarandeerd. Tijdens de Berlijnse modedagen in januari en februari 2006 zal de 'Eurofashion Week' weer van start gaan", verklaarde voorzitter Hans Jung. Voor de 'EuroFashion Week' in Berlijn in juli hadden zich dertien ontwerpers aangemeld uit Brazilië, Duitsland, Malta, Letland, Rusland, Zwitserland, Venezuela en Vietnam. Daarmee bleef de organisatie al op voorhand ver onder het gewenste aantal van dertig exposanten.

De 'EuroFashion Week' is al de derde mode beurs die na haar première in januari niet meer plaatsvindt. Onlangs nog werden de beursevenementen 'Pariser Platz', voor het hogere segment, en 'Fame', voor hip-hop labels, afgezegd. Naast de drie grote beurzen 'Bread & Butter', 'Premium' en 'B-in-Berlin' vinden ook de showroom 'Berlijnse kleding voor hoofdstedelijke ontwerpers' en de 'Spirit of Fashion' plaats.

Berlijn fashion week