• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Benetton vindt nieuwe topman

Benetton vindt nieuwe topman

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Italiaanse kledingfabrikant en retailer Benetton heeft inGerolamo Caccia Dominioni een nieuwe topman gevonden. De vice voorzitter en directeur van Warner Music International treedt in juni aan bij het modeconcern. Hij vervangt dan CEO Silvan Cassano die vier maanden geleden per direct opstapte wegens onenigheid over de internationale strategie van het bedrijf. Ook financieel directeur Pier Francesco Facchini verliet het bedrijf indertijd. Wie zijn opvolger is, maakte het bedrijf niet bekend.

De afgelopen maanden waren Luciano Benetton en zijn zoon Alessandro, vice-voorzitter van Raad van Bestuur, verantwoordelijk voor de algemene groepsstrategie. De directieleden namen het dagelijks management van het bedrijf voorlopig op zich. Cassano bleef wel aan als bestuurslid. Benetton noemt Dominioni een goede keuze onder meer dankzij zijn internationale ervaring, kennis van de entertainmentsector en omdat hij in staat is een managementteam te motiveren. Dominioni heeft een mooi moment gekozen om in het bedrijf te stappen. Uit de presentatie van de definitieve jaarcijfers bleek dat de Bennetongroep in 2006 een omzetstijging 8,3 procent heeft bereikt, met een bedrag van 1,911 miljoen. In 2005 zette het Italiaanse kledingconcern 1765 miljoen om. De operationele winst van 2006 bedroeg 180 miljoen en 9,4 procent van de omzet. Vorig jaar was de winst 157 miljoen. De schuld bedraagt momenteel 369 miljoen, in vergelijking met 351 mln euro in 2005.

De groei is het resultaat van toegenomen volumes en productcombinaties in alle kledingcategoriën, vooral accessoires en overhemden. Als de ongunstige wisselkoersen van de Japanse yen en de Turkse lira de omzet niet met 7 miljoen hadden gedrukt, had de groei nog hoger uit kunnen pakken. In uitbreiding op markten als het Verre Oosten wacht de kersverse topman Dominioni voor het komende jaar een uitdaging, want Benetton verwacht meer groei vanuit China en India. Ook verwacht het bedrijf veel van de markt in het Middellandsezeegebied en Oost Europa. Voor 2007 gaat het bedrijf uit van een groei van 6 tot 8 procent. Benetton is van plan tussen 250 en 300 miljoen euro te investeren in logistiek, IT en productieactiviteiten. De Italiaanse kledingfabrikant groeide in de afgelopen veertig jaar uit tot een grote international. In 1965 richtten de broers Luciano, Gilberto en Carlo Benetton en hun zus Giuliana het bedrijf op. Behalve het merk United Colors of Benetton, maakt Benetton ook Sisley, Playlife en Killer Loop. Het hoofdkantoor is nog altijd gevestigd in het Italiaanse Panzano en heeft momenteel meer dan 5000 winkels in 120 landen. Benetton is voor 67,14% in handen van Edizione Holding, de investeringsmaatschappij van de familie. De overige aandelen zijn in handen van institutionele en particuliere beleggers.

Benetton