• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Ben Barton voortvarend van start in Nederland

Ben Barton voortvarend van start in Nederland

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Begin 2005 hebben vier voormalig managers en twaalf personeelsleden van Vilenzo International NV het nieuwe herenmodebedrijf Holland Fashion Team opgericht. Naast de kledingmerken Desch en Asconi, werd het merk Ben Barton New York met een compleet nieuwe marketingformule in Nederland geherintroduceerd.

In 2006 zijn diverse stores onder de naam Ben Barton geopend. Na de opening in Alkmaar op 15 maart j.l. volgden in zeer korte tijd Ben Barton stores in Den Haag en Haarlem. Ronald Nordemann, heeft in twee maanden tijd afscheid genomen van zijn Van Gils-shops en heeft zijn winkels omgebouwd tot Ben Barton stores. "Ik vind vooral het snelle handelen, de kennis van de markt en de korte lijnen in de communicatie van Holland Fashion Team sterke punten in de samenwerking" In het najaar van 2006 wordt de expansie van Ben Barton voortgezet met de opening van een store in Arnhem. Parallel aan de Ben Barton stores is ook een shop-in-shop formule opgestart. De eerste ondernemers die de nieuwe Ben Barton shop-in-shop in hun winkels hebben toegepast zijn Pieters Dortu in Heerlen en Smits Kleding in Oosterhout.. De detaillisten zijn zeer enthousiast over de doorverkoopcijfers. Hieruit blijkt dat de heldere Ben Barton formule een geweldig succes is.

Ben Barton werkt op franchisebasis, waarbij zelfstandig ondernemers de stores runnen. Het New York-style concept van de stores is, net als het merk Ben Barton, stijlvol, eigentijds en uitdagend. Ben Barton biedt een totaalformule: van shirts en kostuums tot colberts, bonnetterie en schoenen De stijl van Ben Barton is gedurfd maar draagbaar, met kwaliteitsstoffen, sprekende kleuren en aparte details.

Het Ben Barton concept onderscheidt zich van de single brand stores doordat de uitgebreide eigen collectie wordt aangevuld met topartikelen van geselecteerde A-merken. Naast kleding is in de toekomst ruimte voor horloges, cosmetica en aansprekende gadgets.

BenBarton