• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Belgische modemerken Four Roses en Juttu lanceren capsulecollectie

Belgische modemerken Four Roses en Juttu lanceren capsulecollectie

Door Susan Zijp

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Belgische modemerken Four Roses en Juttu lanceren capsulecollectie Credits: Four Roses — Marnix and Ally

Familiebedrijf Four Roses en retailgigant Juttu lanceren een capsulecollectie voor de lente. Dit meldt een persbericht vandaag. Voor Four Roses is dit een debuut. Het merk heeft nog nooit eerder samengewerkt met een grote retailer. De samenwerking is tot stand gekomen vanuit de gezamenlijke ‘liefde voor kleur, authenticiteit en duurzaamheid’ van de twee modemerken.

Enkele karaktereigenschappen van de mode van Four Roses zijn ‘elegantie en pit’. Ook vindt het merk duurzaamheid belangrijk. De productie en voorraad moeten verantwoordelijk blijven, is een eis vanuit Four Roses. Juttu vult Four Roses aan als ‘multibrandstore’ die kwaliteit boven kwantiteit stelt.

Samen zijn ze ‘een Belgische match made in heaven’, aldus het persbericht. “Deze kans (de samenwerking, red.) was te mooi om te laten liggen. Het was een persoonlijk proces en alles liep erg vlot. Van het team op het hoofdkantoor tot de verantwoordelijken in de winkels. We overleggen met elke schakel. Dat we beiden Belgische merken zijn, maakt dit verhaal helemaal af,” aldus Miguel Uytterhaegen, eigenaar van Four Roses.

“De Juttu-vrouw en de Four Roses-vrouw lijken erg op elkaar, en ook de waarden en ideologie van onze merken matchen,” aldus Lien De Vroe, ontwerpster van Four Roses. Ze vult aan: “Toen het idee werd geopperd, hebben we niet lang getwijfeld. De samenwerking vertrekt vanuit de topstukken binnen onze collectie, vooral broeken, en brengt onze gedeelde feel good energy perfect tot uiting.”

De collectie bestaat uit twaalf ‘makkelijk te combineren’ kledingstukken voor de lente, aldus het persbericht. Te weten: groen, blauw en wat basics. Bekijk hieronder de beelden: van een groene hemdjurk en de denim jumpsuit, en een fuchsia jurk in katoen, gebreid in België. Elke Busschodts, buyer damesmode bij Juttu: "We geloven erg in de stukken die we op de markt zullen brengen, elke vrouw zal er zich fantastisch in voelen.” De prijzen variëren van 75 euro voor een T-shirt tot 169 euro voor een maxi-jurk. De capsulecollectie wordt op 21 maart gelanceerd.

Credits: Four Roses — Marnix and Ally
Credits: Four Roses — Marnix and Ally
Credits: Four Roses — Marnix and Ally
Credits: Four Roses — Marnix and Ally
Credits: Four Roses — Marnix and Ally
Credits: Four Roses — Marnix and Ally
Capsule Collection
Four Roses
JUTTU