• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Belgisch duo wint internationale modeprijs

Belgisch duo wint internationale modeprijs

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het Belgische modemerk Sandrina Fasoli heeft de eerste 'El Botón' (De Knoop) - Mango Fashion Awards gewonnen. Ontwerpersduo Michaël Marson en Sandrina Fasoli kreeg €300.000 uit handen van couturier Valentino. Zij lieten andere finalisten zoals Christian Wijnants, Felipe Oliveire Baptista en Cathy Pill, achter zich. Het geldbedrag dat het duo heeft gewonnen is de grootste geldprijs die ooit in een modewedstrijd te verdienen is geweest. Oorspronkelijk was het de bedoeling dat de winnende colectie komende zomer in alle Mango winkels te koop zou zijn, maar dat blijkt toch niet het geval. Een deel van de zomercollectie van Sandrina Fasoli ligt bij Icon in Brussel en is verder verkrijgbaar in Parijs de VS en Korea.

De Spaanse modeketen Mango heeft een wedstrijd in november 2006 in het leven geroepen. El Botón wordt ondersteund door vijf gerenommeerde modeopleidingen te weten Central Saint Martins School of Art and Design in Londen, de Escola Superior de Desseny (Esdi) in Barcelona, Institut Français de la Mode in Parijs, Instituto Marangoni Milaan, Parijs en Londen én de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. Deelnemers mochten niet ouder zijn dan 35 jaar en – en dat is opvallend voor een wedstrijd voor startende ontwerpers – zij moesten kunnen aantonen dat zij hun collecties commercieel hebben verkocht (zelfs al is dat op kleine schaal). Deelnemers bleven ook voor de juryleden anoniem.

Volgens Fasoli hebben zij gewonnen omdat de jury hun combinatie van eenvoud en oog voor detail apprecieerde. “Onze ontwerpen zijn natuurlijk en onschuldig, maar ook heel vrouwelijk en sensueel. Bovendien zijn ze draagbaar en passen ze bij wat je tegenwoordig in het straatbeeld ziet.” De geldprijs gaan zij gebruiken om een PR-bureau in Parijs te betalen. “Het was tot nu toe te duur om ons merk op die manier te ondersteunen.”

Op 3 december heeft Sandrina Fasoli een defilé op de uitreiking van de Modoprijs 2007.

Mango Fashion Awards
Sandrina Fasoli