Aankomende november vindt de eerste editie van de Belgian Fashion Awards plaats. “Dit is het enige nationale initiatief in zijn soort,” aldus de organisatie van Fashion Talks in een persbericht.

De Belgian Fashion Awards is een initiatief van Flanders District of Creativity, Le Vif Weekend, Knack Weekend en MAD. “Belgische mode staat wereldwijd bekend als avant-gardistisch, professioneel en met een eigen unieke visie. Hoog tijd vonden wij om de verschillende aspecten van de sector in de kijker te zetten aan de hand van deze awards.” De organisaties hebben de handen in een geslagen om ‘gevestigd én opkomend talent uit de Belgische modesector de erkenning te geven die ze verdient.’

Tijdens de uitreiking worden verschillende talenten geëerd in zeven categorieën. designer of the year, emerging talent of the year, professional of the year, entrepreneur of the year, fashion brand of the year en most promising graduate. De uitreiking vindt plaats op 16 november.

Het lot van genomineerden ligt in handen van vertegenwoordigers van Flanders DC, Mad Brussels, Le Vif Weekend, Knack Weekend, internationale inkopers, international fashion editor Angelo Flaccovento en curator van het MoMu Elisa de Wyngaert.