Belangrijke Printtrends voor Herfst/Winter 2016-17 Prints uit het Archief

Laat je met de onthulling van de laatste print- en motieftrends voor Herfst/Winter 2016-17 door de Trendstop experts inspireren met frisse, nieuwe stoffen. In de Hedendaagse en Jonge Mode sectoren zorgen motiefontwerpen voor een update van de collecties, met nieuwe interpretaties van een reeks esthetische invloeden op het gebied van bloemen, strepen en ruiten, geo-prints en camouflageprints. Deze trends zijn voorspeld om de ontwikkelingen op het gebied van motiefontwerp voor het komende seizoen te informeren. Het zijn trends die bepalend zullen zijn voor de luxe- en ‘fast fashion’ collecties van herfst/winter16-17, en voor de meer standaard collecties van herfst/winter17-18. Deze week kunnen de lezers van FashionUnited drie essentiële printtrends ontdekken die geselecteerd zijn uit de dames- en herenmode prognoses, en die ieder de door de archieven geïnspireerde motieven met een frisse blik benaderen.

Motieven uit het Archief

Belangrijke Printtrends voor Herfst/Winter 2016-17 Prints uit het Archief

In damesmode lijken de stofmotieven uit het archief te zijn getrokken. Prints die in de interieurs van weleer te vinden waren, met name op meubilair, zijn de bron van inspiratie voor deze moderne versies. De vintage-look bloemen- en behangprints zijn in gedempte kleuren uitgevoerd, met vleugjes metallic of juweeltinten voor een weelderige uitstraling.

We zien behangprints met een vintage jaren 30 uitstraling dankzij gestileerde bloemen die een vleugje interieur-sjiek aan de ontwerpen verlenen. Motieven als orchideeën en bladeren maken met hun grote formaat een statement, terwijl kleuraccenten de organische vormen tot leven brengen.

Belangrijke Printtrends voor Herfst/Winter 2016-17 Prints uit het Archief

In de herenmode komt de nadruk te liggen op traditionele prints met toespelingen op historische bloemen en folkloristische motieven. Gedempte tinten zwart, grijs en bruin versterken het mannelijke gevoel, terwijl de speelse plaatsing van motieven voor vernieuwing zorgt.

Belangrijke Printtrends voor Herfst/Winter 2016-17 Prints uit het Archief

Exclusieve Aanbieding

Lezers van FashionUnited ontvangen een gratis exemplaar van de complete Fall/Winter 2015-16 Emerging Pint & Pattern Report van Trendstop, vol essentiële print ideeën die de collecties voor dit seizoen zullen inspireren. Klik op de banner voor uw gratis rapport.

Belangrijke Printtrends voor Herfst/Winter 2016-17 Prints uit het Archief

Trendstop is een van 's wereld's meest vooraanstaande trendadviesbureaus op het gebied van mode, bekend vanwege zijn inzichtelijke trendanalyses en prognoses. Trendstop.com rekent H&M, Primark, Forever21, Zalando, Geox, Evisu, Hugo Boss, L'Oreal en MTV tot zijn klanten.

Foto’s via Trendstop.com: Aganovich, Acne, Antonio Marras, Talbot Runhof, Kenzo, Andrew Gn, Dolce & Gabbana, Alexander McQueen, Etro, allen herfst/winter 2015-16


 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN