• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Beenmodelicentie Hilfiger naar Dobonexth

Beenmodelicentie Hilfiger naar Dobonexth

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De ontwikkeling, de productie, de verkoop en de distributie van de beenmodecollectie van Tommy Hilfiger zijn sinds kort in Nederlandse handen. Begin dit jaar sloot beenmodespecialist Dobonexth International uit 's Hertogenbosch daartoe een licentie-overeenkomst met de Amerikaanse modegroep.

De eerste leveringen aan de Europese retailers vinden plaats in augustus 2007. Dat Dobonexth erin slaagde de licentie te verwerven is volgens marketingmanager John Caffé vooral te danken aan de prijs. "We zijn van plan grotere volumes op de markt te brengen waardoor we de sokken kunnen leveren met een competitieve adviesverkoopprijs." Aan de kwaliteit van de sokken zal de lagere prijs niets afdoen. Hilfiger is niet het eerste internationale merk waarvoor Dobotex International de beenmodelicentie verwierf. Sinds enkele jaren voert het bedrijf al de licentiemerken Puma en Marc O'Polo. Met de komst van het wereldwijd bekende merk Tommy Hilfiger treedt Dobonexth nu ook toe tot het hogere segment.

Het bedrijf werd opgericht in 1976, momenteel telt Dobonexth tachtig werknemers, verspreid over de productie, verkoop en logistiek. Komend jaar verhuist het logistieke deel van het bedrijf naar een nieuwe locatie in Tilburg. In 2008 volgt de rest van het bedrijf.

dobonexth
Tommy Hilfiger