• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Bas Kosters naar Jamaica

Bas Kosters naar Jamaica

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Een selectie van het werk van Bas Kosters is deze week te zien tijdens de Style Week in Jamaica. De Nederlandse ontwerper is daar op uitnodiging van Heineken International. Het werk dat hij toont is afkomstig uit de prêt-à-porter collectie Dans Les Rues d'Amsterdam en zijn avant-garde collectie Le Salon Explosif.

Style Week Jamaica, ook wel bekend als de Kingston Fashion Week, duurt van 22-25 mei. Het hoogtepunt van de week is een show op de 45 meter lange catwalk in de hoofdstraat van Kingston. Het evenement, dat 20.000 bezoekers trekt, is het grootste modespektakel van het Caraïbisch gebied. Naar verwachting komen er zo'n 20.000 belangstellenden op af.

Kosters studeerde af in 2003 aan het Fashion Institute Arnhem. Sinds die tijd probeert hij zich met zijn Bas Kosters Studio internationaal te positioneren. Behalve met mode houdt de ontwerper zich ook bezig met het maken van muziek, het produceren van poppen, illustraties, schilderijen en optredens. Zijn werk kenmerkt zich onder meer dankzij het overvloedige kleurgebruik. Eerder werkte hij samen met bedrijven als Bugaboo, Coca Cola Light, Mattel en Heineken.

Bas Kosters