• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Bagsac maakt comeback

Bagsac maakt comeback

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het tassenmerk Bagsac maakt zich op voor een rentree op de Nederlandse markt. Vorig jaar werd het merk gekocht door Dutchbag b.v., het bedrijf dat ook tassen produceert voor merken als Brunotti en Quick. Het bedrijf wil met Bagsac zijn assortiment uitbreiden, maar om dat goed te kunnen doen, moest het merk eerst worden gerestyled. Het resultaat ligt vanaf oktober in de winkels.

Vroeger was Bagsac het huismerk van The Bagsac Company in Amsterdam, een bedrijf dat in 2003 failliet werd verklaard. Sindsdien zijn er verschillende pogingen gedaan het merk nieuw leven in te blazen, maar tot nog toe met weinig resultaat. De nieuwe eigenaar, Dutchbag b.v, een onderneming die net als Paré B.V. en Eurobag Ltd. Hongkong behoort tot de Dara Holding, heeft echter een duidelijke visie voor waar het merk naartoe moet.

Bagsac verwierf bekendheid als een merk dat leuke tassen maakte voor een leuke prijs. Maar het nieuwe Bagsac moet een geheel andere koers gaan varen. In plaats van terug te keren in het lage segment, positioneert de nieuwe eigenaar het merk in het middensegment, met modellen die glamour en luxe uit moeten stralen. "In de huidige wereld van massaproductie wordt onderscheid en authenticiteit steeds belangrijker," verklaart Anouk Bos, marketingmanager bij Dutchbag. "Bagsac speelt hierop in door gebruik te maken van de nieuwste materialen en luxe details. We houden trends in de gaten, maar streven naar een eigen gezicht. Een Bagsac-bag is te herkennen aan het beeldmerk van een elegant barokmotief." Toch blijft prijs een belangrijk punt voor het merk "Met een aanvangsprijs van 39,95 euro streeft het merk ernaar onder de prijs te blijven van andere populaire aanbieders uit het middensegment.

Een andere interessante verandering is de uitbreiding van de doelgroep. Behalve vrouwen wil Bagsag ook mannen gaan bedienen. Daarvoor heeft het merk een bescheiden lijn ontworpen die speciaal voor de man een aantal functionele tassen met een stoere uitstraling bevat. Bagsac zal vier keer per jaar een nieuwe collectie presenteren.De eerste collectie ligt vanaf oktober in de winkels.

Bagsac