• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Azzaro overgenomen door Reig Capital

Azzaro overgenomen door Reig Capital

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Frans modehuis Lois Azzaro is overgenomen door Reig Capital Group. De Spaanse investeringsfirma, een familiebedrijf uit Andorra dat in Londen en Barcelona gevestigd is, nam Azzaro over van voormalige eigenaar Compagnie Financiere Frey, die het in 2002 had gekocht. Reig is ondermeer eigenaar van de Spaanse juwelier Vasari, de luxe multibrandstore Coco Bis in Andorra, en nu ook Azzaro. Hoewel de waarde van de overeenkomst niet werd prijs gegeven schatten bronnen het op minder dan €20 miljoen.

“Het is een iconisch merk met een heel eigen stijl en een tijdloze uitstraling – en het heeft veel potentieel,” zei Sagra Maceira de Rosen, algemeen directeur van Reig’s luxe en retailafdeling en directeur van het investeringsfonds Reig Luxury Partners in een gesprek met WWD. “Luxe confectie zal de kernactiviteit van het merk blijven, maar we zullen ook schoenen en uiteindelijk misschien accessoires ontwikkelen. We doen het rustig aan en willen eerst een gevoel voor het merk krijgen.” Vanessa Seward blijft aan als ontwerpster van het merk. Zij nam de taak van Azzaro zelf over na diens dood in 2003 en heeft sindsdien veel succes met haar vrouwelijke ontwerpen. Tot haar schare fans rekent zij Hollywood grootheden als Nicole Kidman en Penelope Cruz.

Reig is van plan het confectieassortiment van Azzaro uit te breiden met meer draagbare stukken. Tot nu toe bestaat het aanbod vooral uit hooggeprijsde avondkleding. Maceira de Rosen zei dat het bedrijf winkels wil openen in steden als Los Angeles, Londen, Moscow en Hong Kong en ook van plan is de groothandelsactiviteiten uit te breiden. “Naar gelang we meer winkels openen en de distriutie toeneemt, zal de collectie groeien.” In tegenstelling tot de meeste investeringen door investeringsmaatschappijen zal Reig Azzaro nog lang niet loslaten. “Het is een iconisch merk waar we dol op zijn en de familie Reig wil het houden.” Of Reig van plan is nog verdere acquisities te doen in het luxe goederen segment is onduidelijk. Het bedrijf kon niet worden bereikt voor kommentaar.

Azzaro werd in 1962 opgericht en maakte al snel naam voor zichzelf met nauw op het figuur gesneden japonnen met uitgesneden cirkels. Het werd ook beroemd om zijn parfurms, die door voormalig eigenaar Clarins geproduceerd wordt.

lois azzaro
reig capital group