Avelon ontwerpt capsulecollectie voor Belgische boetiek

De Gentse winkel Rewind Men heeft deze zomer twee unieke maatpakken in de winkel liggen. Het Nederlandse label Avelon heeft het kostuum exclusief voor de multibrandboetiek ontworpen.

Erik Frenken, oprichter van Avelon tekende voor de zomer van 2015 twee blauwe pakken die alleen te koop zijn bij Rewind Men. Frenken raakte ooit in gesprek met Christophe Urbain van de Gentse winkel. Urbain vertelde over zijn visie op het ideale maatpak. Frenken besloot daarom de visie van Urbain concreet te maken.

Avelon ontwerpt capsulecollectie voor Belgische boetiek

Rewind was de eerste Belgische boetiek die het Nederlandse merk Avelon op de Belgische markt introduceerde. Urbain gaat al meer dan tien jaar op zoek naar jonge labels uit Europese steden voor zijn drie winkels: Rewind Men, Rewind Women en sinds kort Rewind B.L.C.K. In de boetieks liggen merken als: Carven, Raf Simons, Won Hundred, Uniforms for the Dedicated, Stutterheim, Norwegian Rain, en Hendrik Vibskov.

Avelon x Rewind Men

Avelon opent in maart een eerste eigen winkel, in de Huidenstraat in Amsterdam. Momenteel heeft het merk tweehonderd verkooppunten wereldwijd.

Vorige maand showde Avelon voor het eerst op de Mercedes-Benz Fashion Week Amsterdam. Hij vond dat hij eerst een goed merk op poten moest zetten, voor hij aan een catwalkshow begon. “Showen is leuk, maar je hebt pas bestaansrecht als je verkoopt,” legde ontwerper Eric Frenken uit in een interview.

Avelon ontwerpt capsulecollectie voor Belgische boetiek
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN