• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Andam Award naar Wanda Nylon

Andam Award naar Wanda Nylon

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Ontwerper Johanna Senyk van Wanda Nylon is 250.000 euro rijker. De Franse modeontwerpster werd verkozen tot winnaar van de 27e Andam Award. Het is een prijs van het Franse kunstfonds (Association Nationale pour le Développement des Arts de la Mode) om ontwerpers die aan het begin van hun carrière staan, verder te helpen. Genomineerden Tim Coppens, Aalto, Koché, Jacquemus en OAMC grepen naast de prijs.

Naast het geldbedrag van 250.000 euro krijgt de winnaar van de Grand Prix twee jaar begeleiding van Geoffroy De la Bourdonnaye, voorzitter en CEO van Chloé.

Wanda Nylon werd in 2012 opgericht door Johanna Senyk. Eerst voerde het label alleen regenkleding, inmiddels een volledige damescollectie. Wanda Nylon wordt verkocht in 15 landen en via de online shop. In Nederland is het merk verkrijgbaar bij conceptstore You Are Here.

De Andam-award bestaat sinds 1989. De allereerste winnaar was Martin Margiela. Daarna sleepten meerdere Belgische ontwerpers als Véronique Leroy, Christian Wijnants en Anthony Vaccarello de modeprijs in de wacht. Ook Nederlandse modeontwerpers Viktor & Rolf en Iris van Herpen gingen eens met de prijs naar huis. Johanna Senyk werd dit jaar ook genomineerd voor de LVMH Prize.

Beeld: Andam

ANDAM
Andam award
Andam Fashion Award
Wanda Nylon