• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Amsterdams modelabel Schepers Bosman presenteert collectie in Parijs

Amsterdams modelabel Schepers Bosman presenteert collectie in Parijs

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Schepers Bosman, het modelabel van Sanne Schepers (1989) en Anne Bosman (1988), dat vorig jaar januari werd gestart, presenteert vandaag hun nieuwe collectie in Parijs. Dit doen zij iets anders dan je van een nieuw modelabel verwacht; in plaats van een traditionele catwalkshow kiezen de jonge ontwerpers voor de straten van Parijs als presentatieplek voor hun herfst/ wintercollectie 2018.

Ze bestaan nog geen jaar, maar het jonge Amsterdamse modelabel weet zich al goed in de kijker te spelen. Het duo won in september vorig jaar de Mercedes Benz Les Etoiles-prijs, wat hen in staat stelde om aan hun derde collectie te werken. Die nu gerealiseerd is. Voor de collectiepresentatie kozen de Amsterdammers voor Parijs als locatie. De guerilla posters met daarop de herfst/ wintercollectie 2018 van het label hangen vanaf vandaag in de openbare ruimte van de modestad.

De herfst/ winter-collectie 2018 is geïnspireerd op Amsterdam Nieuw-West, de plek waar de Schepers Bosman-studio sinds september 2017 gevestigd is. Het duo greep terug op elementen die kenmerkend zijn voor de buurt: Jaren zestig muurschilderingen en mozaïeken, flatgebouwen ontworpen door Dudok en de interessante mix van bewoners.

De kleding van Schepers Bosman wordt gekenmerkt door opvallende stiksels en afwerking. In een eerder interview met FashionUnited omschrijft het ontwerpduo hun werk als vorm- en constructieonderzoek: “De binnenkant wordt als het ware naar buiten gehaald. We houden gewoon heel erg van kleding. Eigenlijk zijn we bezig met de herwaardering van een kledingstuk. Bij ons mag je zien wat er aan de binnenkant zit.”

Voor de herfst/ wintercollectie 2018 kozen Schepers en Bosman voor de materialen fleece en nylon die gebruikt worden naast klassieke stoffen zoals jersey wol en crêpe georgette. Alle patronen, prints en kledingstukken worden in hun eigen studio ontworpen, ontwikkeld en vervaardigd.

Over Schepers en Bosman

Schepers en Bosman studeerden in 2011 cum laude af aan ArtEZ, Institute of the Arts Arnhem, BA Fashion Design. Schepers vervolgde haar studie aan het l'Institut Français de la Mode (IFM) in Parijs, Bosman studeerde in 2014 af aan Central Saint Martins London, MA Menswear. In de afgelopen jaren won Schepers de Lichting G-Star Raw Talent Award en Bosman twee H&M Design Awards. In September 2017 wonnen zij in Parijs de internationale design wedstrijd Les Etoiles Mercedes-Benz. Het modemerk omschrijft zichzelf als een botsing tussen avant-garde en pop, met een minimalistische inslag. De herfst/ wintercollectie 2018 is mede dankzij het Amsterdamse Fonds voor de Kunsten (AFK) en 3PackageDeal tot stand gekomen.

Beeld: Bosman Schepers

herfts/ wintercollectie 2018
Modelabel
SCHEPERS BOSMAN