• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Amsterdam heeft primeur met Anna Wintour

Amsterdam heeft primeur met Anna Wintour

Door Yasmine Esser

bezig met laden...

Scroll down to read more

Fashion

Ze lacht. Dat is het opvallendste aan Anna Wintours verschijning in Amsterdam, want de hoofdredacteur van de Amerikaanse Vogue heeft het imago een kille dame te zijn. "Dat komt waarschijnlijk door haar ijzeren discipline, maar mijn baas zegt dat ze heel aardig is," zegt Fiona Hering, fashion features director bij Vogue Nederland.

Ook Jean Paul Gaultier, Naomi Campbell en Kate Moss togen naar het centrum van Amsterdam, maar niemand heeft aandacht voor de ontwerper en de modellen. Anna Wintour steelt de show. Ze zit glimlachend front row, haar armen over elkaar, notitieboekje - in dezelfde kleur als haar vestje - in de aanslag. Voor de gelegenheid heeft ze haar Chanel zonnebril even af gedaan.

Wereldleiders maken plaats voor Anna Wintour in Madame Tussauds Amsterdam

Madame Tussauds Amsterdam is het enige museum met een wassenbeeld van Wintour. "Ze ziet er fantastisch uit," zegt Hering. "Zelf was ze ook blij. Ze was zo verguld met het beeld, dat ze toen ze het hoofd zag, ze meteen een Marni jurk heeft gedoneerd."

Stylist Bastiaan van Schaik legt voorzichtig zijn hand op Wintours been. "Ze is net zo koud als in het echt," grapt hij. Wintour - de machtigste vrouw van de modewereld, die zelfs John Galliano weer in het gareel kreeg - vindt net als ontwerpster Victoria Beckham in het openbaar lachen niet fashionable en heeft een gereserveerd imago.

Hering denkt dat ze ook kil overkomt, door haar discipline. "Ze staat iedere ochtend om vijf uur op om te tennissen, met haar tennisleraar. Dan komt de kapper en wordt haar haar en make-up gedaan en dan gaat ze in een auto naar haar werk. Met zonnebril op, denk ik," zegt Hering. "Mijn baas zegt dat ze heel aardig is. Toen ze (Karin Swerink, hoofdredacteur Vogue Nederland red.) voor het eerst moest dineren met alle Vogue hoofdredacteuren, was ze eigenlijk een beetje bang voor Anna. Maar zij was juist de eerste die op haar af kwam en haar hand schudde."

Madame Tussauds onthult mini-catwalk

Wintour staat al meer dan twintig jaar aan het hoofd van Vogue. Dat ze macht heeft is duidelijk. Madame Tussauds Amsterdam verving zelfs een gedeelte van de sectie Wereldleiders voor Wintour. Het museum heeft nu een ruimte die volledig in het teken staat van mode. Inclusief een mini-catwalk met front row seats. Bezoekers kunnen ook een kijkje nemen backstage, een eer die willekeurige bezoekers van catwalkshows niet zomaar krijgen.

Anna Wintour
Fiona Hering
Madame Tussauds