De september editie van Amsterdam Fashion Week, gehouden van 5 september tot en met 8 september, stond bol van verrassingen. Geïnteresseerd pers, clientele en influencers stroomden toe om de talks en shows bij te wonen. Amsterdam Fashion Week gemist? Hier alle FashionUnited verslagen nog eens op een rij.

Museum, motoren en modellen: Ronald van der Kemp opent AFW

De genodigden voor de openingsavond, verzorgt door ontwerper Ronald van der Kemp in het Moco Museum aan het Museumplein, stonden diverse verrassingen te wachten. Onder andere modellen op motoren, in oldtimers en op de fiets zorgden voor een levendig tafereel waardoor de toegestroomde pers in de tuin van de ene kant naar de andere kant sprintte om de volgende spectaculaire aankomst vast te leggen.

Van schets tot AFW-catwalk: In het atelier bij ontwerper Ferry Schiffelers

Dat ontwerper en voormalig Lichting-winnaar terug zou keren op het schema van Amsterdam Fashion Week was al langer bekend, maar wat hij precies ging presenteren was lange tijd nog niet bekend. FashionUnited kreeg een maand voor de show een kijkje in zijn atelier.

Lichting 2019: Maximalisme, spel, mannelijkheid en maatschappelijke problemen

De highlight van de september editie van Amsterdam Fashion Week: de veertien modetalenten die hun kunnen tonen tijdens de Lichting show. De collectie lieten verschillende tendensen zien die op dit moment spelen in de maatschappij. Wat is mannelijkheid? Hoe pakken we de milieuproblemen aan? Op welke manier kunnen weer meer spel terugbrengen in ons leven?

Amsterdam Fashion Week: Dylan Westerweel wint Lichting 2019

Als winnaar bij de Lichting komt Dylan Westerweel van ArtEZ uit de bus. Westerweel wordt geroemd voor zijn technieken en het aansnijden van het onderwerp van mannelijkheid anno 2019 en wat dit betekent. Hij laat zich inspireren door Victoriaanse rentboys die hun sexiness inzetten als wapen.

Statement-gevulde Amsterdam Fashion Week houdt momentum vast

Niet alleen de Lichting-deelnemers maken genoeg statements, ook ontwerpers Duran Lantink en Ninamounah doen een duit in het zakje. Wie denkt dat reuzenslakken niet thuishoren op de catwalk, wordt door Ninamounah ongelijk gegeven. Duran Lantink zet op de zaterdag juist in op een statement tegen overconsumentisme. Gelukkig zijn er ook nog de prachtige en serene shows van Natan en Ferry Schiffelers..

AFW: Duran Lantink maakt al ravend een statement tegen overconsumentisme

Een statement maken tegen overconsumentisme terwijl je samenwerkt met Batavia Stad Fashion Outlet? Het is een gewaagde stap van ontwerper Duran Lantink, maar daardoor is de show ook de meest memorabele van de september editie van Amsterdam Fashion Week.

AFW Talk: 3 vrouwen met een eigen bedrijf over vrouwelijk ondernemerschap

Vrouwen in een mannen wereld. Moet het uitmaken of een ondernemer een vrouw of een man is? De drie ondernemers aan het woord tijdens een van de AFW-talks vinden van niet. Dat het ondernemen anders maakt, daar zijn ze het wel over eens. “Ik wil niet geprezen worden omdat ik vrouw ben.”

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN