• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Afasia Knits stapt op moelijke Duitse markt in Anna E. Luca

Afasia Knits stapt op moelijke Duitse markt in Anna E. Luca

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Net als vele andere leveranciers in Duitsland ziet ook de Nederlandse breigoederen leverancier Afasia Knits haar omzet sterk dalen. Een daling van 30 tot 40 procent is reeel. Met een grote hoeveelheid aan vaste kosten per maand zijn stappen noodzakkelijk. Zo is Afasia in een joint-venture gestapt van één van haar afnemers, Anna E. Luca, om het merk van de afgrond te redden.

 

Het merk was een onderdeel van het gesplitste duitse Pro-Motion Einkaufsgesellschaft. Door de joint-venture is het waarschijnlijk mogelijk om Anne E. Luca op de markt te houden, en kan Afasia als leverancier blijven fungeren om zo geen direct omzet verlies te noteren. De twaalf winkels van Pro-motion zijn per 1 juli opgegaan in de Katag inkooporganisatie.

Anna E. Luca is gespecialiseerd in gebreide collecties en komt met 12 lijnen per jaar. Tevens zal er een Never Out of Stock programma zijn. De distributie van het label gaat via de Afasia verkooppunten. Afasia bestaat in Nederland uit circa 25 mensen en haalt ongeveer 85 procent van haar omzet in Duitsland.

Afasia
Afasia Knits