• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Addy beste ontwerper

Addy beste ontwerper

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Ontwerper Addy van den Krommenacker is door de Italiaanse Haute Couture Kamer gekozen tot Beste Buitenlandse Nieuwe Ontwerper. Van den Krommenacker presenteerde eerder deze maand tijdens Alta Roma, de fashionweek van Rome, een collectie in het Auditorium Parco della Musica, waar hij genomineerd werd voor de prijs.

Zijn show had als thema ‘A Tribute To The Academy Awards', en bestond uit 60 creaties, die stuk voor stuk refereerden aan de filmklassiekers als ‘Gone with the wind.' Hiermee bracht de ontwerper een ode aan alle Oscarwinnaars in de loop der jaren. De show leverde hem veel aandacht op in de Italiaanse media. Zo schreef La Repubblica ‘groot applaus voor Addy's jurken die als wolken zijn'. Il Messagero plaatste een foto van een plisséjurk en noemde de creaties ‘prachtig'. De journaliste Marialuisa Viglione meldde dat uit Van den Krommenackers collectie bleek dat ‘schoonheid altijd overwint'. Een andere Italiaanse journaliste vond dat Addy een droom deed herleven.

Van den Krommenacker komt uit Den Bosch. Al op jonge leeftijd wilde hij modeontwerper worden. In 1970 begon zijn modeloopbaan als verkoper en inkoper en in 1980 opende zijn eigen zaak waar hij merken verkocht als Gucci, Versace, Ralph Lauren Collection en Dolce & Gabanna. Daarnaast stylde hij een aantal bekende Nederlanders. In 2002 lanceerde Van den Krommenacker zijn eerste eigen ontwerpen tijdens de Beau Monde Fashion Awards en in 2003 presenteerde hij zijn eerste volledige Private Label Collection. De show tijdens Alta Roma was het eerste internationale optreden van Van den Krommenacker. De prijs wordt eind september officieel aan hem overhandigd tijdens de uitreiking van de Look of the Year-awards op Sicilië.

Addy van den Krommenacker