• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • Actuele branchecijfers mei 2004

Actuele branchecijfers mei 2004

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Het aantal deelnemers aan de gratis Modemonitor is deze maand tot 525 gestegen. De cijfers geven een indicatie voor de gemiddelden in de verschillende segmenten in de modebranche.

Mei 2004 Cumulatief lopende half jaar (jan. febr.mrt.apr.mei) Maandomzet t.o.v. vorig jaar mei Damesmode + 13,4 % Herenmode + 3,0 % Jeans + 18,0 % Gemengd - 3,3 % Baby / Kindermode - 1,2 % Lingerie - 8,0 % Maandomzet t.o.v. vorig jaar Damesmode + 1,7 % Herenmode + 0,4 % Jeans + 6,3 % Gemengd - 5,6 % Baby / Kindermode - 6,3 % Lingerie - 3,9 % Vorige maand waren alle segmenten in de Modemonitor voor het eerst in staat een omzetgroei te laten zien ten opzichte van het jaar daarvoor. Deze trend heeft zich deze maand helaas niet in alle segmenten voort kunnen zetten. In de baby/kindermode, gemengde mode en lingerie is afgelopen maand namelijk minder omgezet dan in 2003. Hierbij vallen vooral de prestaties in het segment lingerie met -8 % zwaar tegen, waarbij in het midden/hoge prijssegment zelfs 11,6% minder werd omgezet.

De overige segmenten waren wel in staat een omzetgroei te laten zien. Waarbij vooral de damesmode goed presteerde. Koploper blijft echter het jeans segment dat onveranderd de kritische consument naar de winkel weet te trekken. Tot nu toe heeft het jeans segment iedere maand in 2004 een grote omzetstijging laten zien en ook in mei werd er 18.0% geplust.

Kijkend naar 2004 laat de gehele branche tot en met mei een omzetdaling van 0.2% zien, terwijl over de laatste 12 maanden nog 2,0% minder werd omgezet. Een langzame verbetering van de prestaties is dus zichtbaar. Kan het eerste halfjaar van 2004 met de komst van het zomerweer en de naderende uitverkoop dan toch nog met een omzetgroei voor de gehele modebranche worden afgesloten? Laten we het hopen.

Mitex
Modemonitor