• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • ABN en H2 Equity meerderheidsbelang in Oilily

ABN en H2 Equity meerderheidsbelang in Oilily

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

ABN Amro en H2 Equity Partners hebben een meerderheidsbelang verworven in Olly's Holding. Dat heeft het bedrijf afgelopen week bekend gemaakt. De twee investeerders hebben het meerderheidsbelang overgenomen van oprichter en grootaandeelhouder Willem Olsthoorn. Olly's Holding is het kledingbedrijf achter het dames- en kindermodemerk Oilily. De overdracht zal waarschijnlijk eind deze maand worden afgerond.

Olsthoorn zei in een verklaring de investering toe te juigen, omdat deze Oilily in staat stelt haar marktpositie nog verder te versterken. ABN Amro en H2 Equity Partners wilden niet inhoudelijk ingaan op de overeenkomst, maar hebben bevestigd dat zij "meer dan 50 procent" van de aandelen van Olly's Holding hebben overgenomen. H2 Equity Partners, dat in Utrecht is gevestigd, liet verder weten dat het een "actieve rol in het management van het bedrijf gaat vervullen."

Olly's Holding, dat gevestigd is in Alkmaar, werd in 1963 opgericht en verkoopt jaarlijks voor ongeveer 90 miljoen euro. Producten van het merk Oilily worden wereldwijd verkocht. Het bedrijf heeft zeventig eigen winkels in Europa, de Verenigde Staten en Azië en wordt daarnaast in nog veertig landen verkocht.

Oililly