• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • A-Fair/BFF goed ontvangen

A-Fair/BFF goed ontvangen

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

De samenvoeging van de Belgische modevakbeurzen A-Fair en BFF is positief ontvangen. Zowel exposanten als de organisaties zijn enthousiast over het nieuwe platform voor Belgische mode dat op deze manier is ontstaan. A-Fair/BFF, die op 3 en 4 februari plaatsvond ter afsluiting van de A Fashion Week in Antwerpen, telde in totaal ruim 300 exposanten en bijna 400 labels. Uit voorlopige cijfers blijkt dat de combi-beurs zo'n 6000 bezoekers heeft getrokken, dat is hetzelfde als bij de vorige wintereditie van A-Fair.

Door de twee beurzen te combineren is een brede merkenmix ontstaan van toegankelijke commerciële merken tot exclusieve designerlabels. Desalniettemin was het getoonde modebeeld opvallend eenduidig. Donkerblauw, donkerpaars, zwart, grijs en kreit zijn de kleuren die volgend winterseizoen overheersen. Verder valt de terugkeer van goud en zilveren glanseffecten te noteren, evenals de opkomst van lakleer, zowel voor schoenen en tassen als voor jacks. Ook opvallend zijn de geometrische prints en de combinatie van gladde stoffen enerzijds en grove breisels anderzijds, blijkt een blijvertje.

Patrick Daaijer van het Nederlandse damesmodemerk Yaya, dat hiervoor de collecties in Brussel presenteerde, heeft vertrouwen in de combinatiebeurs. "België is eigenlijk te klein voor twee afzonderlijke modevakbeurzen. Op deze manier versteken zij elkaar." Hij zet wel een kantteking bij het feit dat de beurs nu later plaatsvond dan eerst met BFF de bedoeling was. "Een aantal merken is afgehaakt omdat het verkoopseizoen alweer op z'n einde loopt en dit een vakantieperiode is." Ook Pascal Zantman, van de Zantman modegroep dat met drie labels (Elle, PRC en 0039Italy) op de beurs staat, is positief gestemd. Hij staat voor het eerst op A-Fair en vindt het een goede beurs. "Voor herhaling vatbaar. Als je de Belgische markt wil bedienen dan kun je hier niet omheen."

Daniel Verlooven van het Belgische agentschap Minimaleyes dat onder meer House of Dagmar, Whyzed en sinds kort ook Sandrina Fasoli vertegenwoordigt (de jonge Belgische ontwerpster die in november 2007 de Mango Fashion Awards won, red.) vindt de merkenmix op 'new luxury' beurs A-Fair niet optimaal. "Ik had liever nog een apart gedeelte voor échte luxe merken gehad," zegt hij. Catherine De Groote van Cath's accessories uit Gent heeft vooral zondag een goede beursdag gehad en kon al twee nieuwe (Nederlandse!) klanten noteren.

Eind november werd bekend dat A-Fair, die in januari 2006 van start ging, en de Brussels Fashion Fair, die ruim tien jaar geleden het licht zag, gingen fuseren. Voor deze eerste gezamenlijk editie hebben de beurzen hun namen samengevoegd tot A-Fair/BFF. Het is de bedoeling dat de twee bij een volgende editie verder geïntegreerd worden om dan onder één noemer naar buiten te treden.


A Fair
BFF