• Home
  • Nieuws
  • Fashion
  • 2 gegadigden voor Cerruti

2 gegadigden voor Cerruti

Door FashionUnited

bezig met laden...

Scroll down to read more

Twee winkelgroepen hebben belangstelling getoond voor Cerruti, aldus Italiaanse media. Het Milanese label is nu eigendom van mode- en textielbedrijf Fin.part. De belangstelling voor Cerruti is afkomstig van onze Duitse oosterburen, maar ook vanuit het Verre Oosten is een bod gedaan. Het Italiaanse fashionlabel kan hierdoor verhuizen naar de Volksrepubliek China.

Fin.part heeft recent een overeenkomst afgesloten met modebedrijf Tombolini voor de productie en distributie van Cerruti's dames- en herenlijn voor het winterseizoen 2004-05 alsook voor het zomerseizoen 2005. Eind augustus van dit jaar was de schuldenlast van het in moeilijkheden verkerende Fin.part, ruim 300 duizend miljoen euro. Vanaf augustus van het voorgaande jaar is dit tekort gegroeid met 7 duizend miljoen euro. Fin.part stelt dat verliezen van ruim 10 miljoen euro direct het gevolg zijn van de tegenvallende prestaties van Cerruti.

Op dit moment is het Italiaanse modehuis in gesprek met creditoren over een financiële overeenkomst waarmee 80 miljoen euro is gemoeid. Er is zelfs sprake van de verkoop van de eigen Pepper Industries Division. Hieronder vallen Moncler, Henry Cotton's, Marina Yachting, Cerruti Jeans en Coast&Weber&Ahaus sportswear labels.

Eind september verwacht het bedrijf naar buiten te treden met een herfinancieringsplan. Fin.part's grootste aandeelhouder, Gianni Mazzola, maakt zich hard voor het aantrekken van nieuwe financieën.

Cerruti