Primark benoemt Paula Dumont Lopez tot handelsdirecteur vrouwenmode

Fast fashion-retailer Primark heeft bevestigd dat Paula Dumont Lopez is aangesteld als handelsdirecteur en vanaf 12 januari in dienst treedt.

Dumont, die door Primark wordt geroemd om haar ‘overvloed aan internationale ervaring in de mode’, komt over van Esprit. Daar was ze sinds 2013 werkzaam als vice-president en hoofd van de vrouwencollectie - een functie die ze sinds 2013 bekleedde en waar ze lof ontving voor haar aandeel in de opleving van het modemerk.

Voor Esprit was Dumont Lopez zo’n tien jaar werkzaam voor Inditex in verschillende functies, waaronder hoofd bij Zara Basic.

Dumont Lopez wordt bij Primark verantwoordelijk voor de inkoop, merchandise en design van de vrouwenmode-tak.

De benoeming komt na een turbulent jaar voor Dumont Lopez, daar waar ze in juni benoemd werd tot CCO bij modeketen New Look als opvolger van Roger Wightman, die per september op zou stappen. De benoeming werd teruggedraaid nadat de CEO van New Look, Anders Kristiansen, abrupt vertrok en de retailer naar buiten bracht verder te gaan met Wightman.

Eerdere berichten linkten de benoeming van Lopez aan een strategie-verschuiving bij Primark, dat langzaam van haar budget-aanbod af zou willen stappen. Vooralsnog lijken de internationale ervaring van Lopez en de groeiambities van Primark doorslaggevend voor de aanstelling.

In november maakte Primark bekend dat het boekjaar, welke liep tot 16 september, werd afgesloten met een omzetstijging van 19 procent. Hiermee kwam het uit op een totaal van 7 miljard Britse pond (7,9 miljard euro). De omzetstijging werd gerealiseerd door de opening van dertig nieuwe winkels, verspreid over negen landen.

Van onze Britse correspondent Danielle Wightman-Stone. Vertaling en bewerking voor NL: Arjan Ranjbar.

Beeld: Primark

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN