• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Ontwerper Lore Langedries wint Henry van de Velde Young Talent Award

Ontwerper Lore Langedries wint Henry van de Velde Young Talent Award

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Lore Langedries is de winnaar van de Henry van de Velde Young Talent Award, zo is te lezen op de website van de prijsuitreiking. Langedries is ontwerper van sieraden en objecten en maakt hierbij gebruik van dierenhuiden. “Met een sterke, eigen consequente vormentaal denkt ze na over de functie en identiteit van een juweel,” aldus de jury.

Langedries maakt gebruik van dierenhuiden. Zo startte ze ooit met experimenteren met de gelooide huid van een springbok. “Ik sneed er halskettingen uit met behulp van een lasersnijder. Een interessante methode waarin ik in eerste instantie nog vooral focuste op geometrische vormen,” aldus de ontwerper op de website van de Henry van de Velde Awards. De ontwerper wordt dan ook geassocieerd met aaibare juwelen. Ze maakt bijvoorbeeld broches, buttons en halskettingen.

De Henry van de Velde Awards worden gezien als de belangrijkste designprijzen in België. Ze worden uitgereikt door Flanders DC en tonen en lauweren nationaal en internationaal bekende Vlaamse ontwerpers.

Henry van de Velde awards
lore langedries