Ontwerper Jason Wu verlaat Hugo Boss

Jason Wu presenteert vanavond zijn allerlaatste collectie voor Hugo Boss, zo meldt het merk in een persbericht. De Boss Womenswear creatief directeur gaat zich focussen op zijn eigen merk. Wu was sinds juni 2013 werkzaam bij Hugo Boss.

“De vijf jaar bij Hugo Boss was een spannende tijd voor mij,” aldus Wu in het persbericht. “Ik ben het hele Boss Womenswear team erg dankbaar - voor hun passie, hun toewijding en voor de fantastische modeshows en evenementen die we samen hebben gerealiseerd. Het is nu tijd om mij volledig te gaan concentreren op mijn eigen label.”

Jason Wu focust op eigen merk, verlaat Hugo Boss

“Ik wil graag Jason bedanken voor zijn enorme creatieve input en inspiratie,” aldus CBO Ingo Wilts. “Ik heb zeker het gevoel dat hij al zijn toekomstige merken met dezelfde passie zal aanvliegen als de passie die hij bij Hugo Boss heeft getoond. We zijn hem daarvoor onze dank verschuldigd.” In de eerste seizoenen na Wu’s aanstelling steeg de verkoop van damesmode bij het merk, volgens het bedrijf was dit te danken aan de komst van de ontwerper. Deze positieve focus op damesmode zette nog enkele jaren door onder leiding van Wu. Een opvolger voor de ontwerper is niet bekend gemaakt.

Jason Wu studeerde aan de Parsons School of Design, maar studeerde daar nooit af. Wu toonde in 2007 voor het eerst zijn eigen ready-to-wear collectie. In 2016 voegt hij aan het Jason Wu merk het sublabel Grey Jason Wu aan toe, met een focus op elegante en seizoenloze dameskleding. Voor zijn ontwerpen won hij onder andere in 2010 de Swarovski Award for Womenswear bij de CFDA Fashion Awards. De ontwerper is meerdere malen genomineerd voor ontwerpprijzen.

Beeld: Jason Wu AW17/Catwalkpictures

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN