Olivier Saillard aangesteld als artistic consultant voor Pitti Imagine

Pitti Immagine heeft Olivier Saillard aangesteld als artistic consultant, dit kondigt de organisatie van de herenmodevakbeurs aan in een persbericht. Saillard is belast met de concepten en de planning van de culturele en promotionele evenementen in Florence, Italië. Naast de werkzaamheden voor Pitti Imagine zal Saillard zich voor de Pitti Discovery Foundation bezighouden met de tentoonstelling over herenmode dat in samenwerking met Museo della Moda e del Costume volgend jaar juni tot en met oktober plaatsvindt in Palazzo Pitti.

Voor de aanstelling was Saillard werkzaam als modehistoricus, curator en uitvoerend ontwerper. Van 2010 tot januari vorig jaar was hij directeur van het Palais Galliera Musée de la Mode de la Ville de Paris. Als artistiek directeur beeld en cultuur bij het Franse schoenenmodebedrijf J.W. Weston cureerde Saillard al verschillende tentoonstellingen voor Pitti Immagine en de Fondazione Pitti Discovery, zoals Vestirsi da Uomo in 2011 en Il Museo Effimero della Moda in 2017.

Het doel van de samenwerking, zo schrijft Pitti Immagine in het persbericht, is om continuïteit en strategische breedte te bewerkstelligen voor de samenwerkende bedrijven die vallen onder Centro di Firenze per la Moda Italiana, de not-for-profit-organisatie ten behoeve van het promoten van de Italiaanse mode.

Beeld: Olivier Saillard via Pitti Imagine
 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN