• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Nils Hauser wint Redress Design Award 2023

Nils Hauser wint Redress Design Award 2023

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Duitse ontwerper Nils Hauser en zijn creaties tijdens de Redress Design Award 2023. Credits: Redress Design Award 2023

De Redress Design Award 2023 is gewonnen door Duitse ontwerper Nils Hauser. Dit werd bekend gemaakt door de organisatie achter de wedstrijd bestaande uit VF Corporation en de NGO Redress.

Hauser won de prijs met zijn collectie ‘Ex Voto’. De collectie bstaat uit multifunctionele kledingstukken en is gemaakt van geupcyclede materialen zoals interieurstoffering en oude tenten. De prints op de kledingstukken zijn gemaakt met verf of waterbasis.

Hauser heeft acht andere finalisten verslagen. De Redress Design Award focust specifiek op mode-ontwerp gericht op verduurzaming. De wedstrijd wordt jaarlijks gehouden sinds 2011. Met zijn winst krijgt Hauser de kans om te werken met Tokyo Design Collective, een ontwerp hub in Japan. Ook zal Hauser samenwerken met het ontwerpteam van Timberland voor het ontwikkelen van hun lente 2025 collectie.

"Samenwerken met een wereldwijd toonaangevend merk als Timberland en mijn duurzame mode-ideeën op de mainstream en grootschalige modemarkt brengen terwijl ik samenwerk met het deskundige team van Timberland is de droom van een ontwerper. Ontwerpers hebben oplossingen en we weten dat we door samen te werken verandering tot stand kunnen brengen,” aldus Nils Hauser in het persbericht.

Redress Design Award