• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Nike-president Trevor Edwards kondigt ontslag aan

Nike-president Trevor Edwards kondigt ontslag aan

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Nike-president Trevor Edwards heeft zijn ontslag aangekondigd om met pensioen te gaan, dat schrijft The Wall Street Journal. Volgens Bloomberg komt de aankondiging kort nadat het sportbedrijf een email naar zijn werknemers stuurde waarin problemen in de werkomgeving werden aangekaart.

In de email die in handen is gekomen van The Wall Street Journal schrijft Nike CEO Mark Parker over meldingen binnen de organisatie die ‘niet overeenkomen met de kernwaarden van inclusiviteit, respect en empowerment binnen het bedrijf. Vooral niet in een tijd waarin het bedrijf zich opmaakt voor een groeifase voor zowel het bedrijf als de cultuur eromheen.’

De CEO sluit de mail af met de belofte dat Nike een werkomgeving wil creëren waarin alle ‘problemen’ aangekaart kunnen worden. In de mail staat een emailadres en telefoonnummer die de werknemers kunnen bellen als ze zich op wat voor manier dan ook ‘bedreigd’ voelen. Volgens Bloomberg werd er in het bericht niet gerefereerd naar de inmiddels voormalig President.

Edwards, ‘de nummer 2’ binnen bij het grootste sportmodebedrijf van de wereld, was verantwoordelijk voor de wholesale-, retail-, en e-commerceactiviteiten. De 55-jarige Trevor Edwards begon in 1992 in de functie van Vice President bij het bedrijf. Er zou geen sprake zijn geweest van een vooraankondiging van zijn vertrek.

Bloomberg schrijft dat Mark Parker heeft laten weten tot 2020 zijn rol als CEO bij Nike te vervullen.

Beeld: Trevor Edwards via website Nike

Nike
Trevor Edwards