Modehuis Escada heeft nieuwe global design director aangesteld. De Britse ontwerper Emma Cook heeft Niall Sloan opgevolgd, zo maakte het bedrijf recent bekend. De herfst/winter 2020 collectie is de eerste van haar hand.

Cook had van 2000 tot 2015 haar eigen modemerk. Ze studeerde aan het Central Saint Martins ('MA program') en werkte voor Martine Sitbon, Ruffo en Donna Karan voordat ze haar gelijknamige label lanceerde. Recent werkte ze als adviseur voor Victoria Beckham, Ports 1961, Stella McCartney en Aries, zo is in het persbericht van Escada over de aanstelling te lezen.

Vogue Business meldt dat het de vierde design directeur is in zeven jaar voor het merk.

September 2018 vierde Escada zijn veertigste verjaardag. Het modehuis Escada werd in 1978 opgericht door Wolfgang Ley en Margeretha Ley. De Zweedse Margaretha, een voormalig fotomodel, was verantwoordelijk voor het design en uitvinder van de typische Escada-stijl, terwijl haar echtgenoot, een geboren zakenman, zich met de financiën bezighield, voortdurend onderweg was en wereldwijd contacten legde. Samen zorgden ze zo dat het merk een succes werd (Bron FashionUnited, 2009). Volgens de The New York Times realiseerde Escada in 1991 een omzet van 800 miljoen US dollar, zo meldde de Amerikaanse krant in 1992 (toen Margaretha overleed).

Momenteel heeft de Escada Group 1100 verkooppunten wereldwijd, zo meldt het op de website.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN