• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Nieuwe creatief directeur voor Frans schoenenmerk Robert Clergerie

Nieuwe creatief directeur voor Frans schoenenmerk Robert Clergerie

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Robert Clergerie heeft David Tourniaire-Beauciel aangesteld als de nieuwe creatief directeur. Hij vervangt hiermee Roland Mouret die vanaf 2011 de functie vervulde bij het schoenenmerk.

Tourniaire-Beauciel ontwierp al schoenen voor Martin Margiela, Chloé en Balenciaga. Perry Oosting, kersverse CEO van Robert Clergerie verwelkomt de nieuwe creative director met hartelijke woorden: “Het is een mix van, aan de ene kant, de passie van David voor Clergerie als een merk, dankzij zijn origine, en als schoenontwerpen begrijpt hij de technische kansen en uitdagingen. Zijn ervaring in de mode - wat hij hiervoor heeft gedaan - is fantastisch.”

Tourniaiare-Beauciel komt uit Romans-sur-Isère, een klein stadje waar Robert Clergerie zijn oorsprong vindt. De eerste collectie van de nieuwe creatief directeur zal het seizoen Fall/Winter 2018 zijn, maar al eerder zullen kleine invloeden van hem doorgevoerd worden.

Roland Mouret stapt op vanwege zijn eigen label. Hij wil hier meer aandacht en tijd voor hebben. Oosting bedankte Mouret voor zijn inzet en begreep volledig dat hij zich op zijn eigen merk wil richten.

Beeld: Facebook

Robert Clergerie