Luxe online retailer Moda Operandi krijgt een nieuwe chief financial officer. Kristina Salen zal per 1 maart starten in het kantoor in New York. Dit meldt WWD. Salen zal toezien op de wereldwijde financiële operaties en direct rapporteren aan Ganesh Srivats, chief executive officer van het bedrijf. Salen neemt de rol van CFO over van Hoddi Hafsteinsson.

Tot voor kort was Salen chief operating officer van UnitedMasters, een bedrijf dat onafhankelijke musici helpt bij het verspreiden van hun muziek. Ook was Salen CFO bij verkoopplatform Etsy. Onder haar leiding werd Etsy naar de beurs geleid wat resulteerde in een opschaling van het bedrijf naar een waarde van 895 miljoen dollar (omgerekend 790 miljoen euro).

Moda Operandi werd in 2010 opgericht door Lauren Santo Domingo en heeft meer dan 1000 merken en ontwerpers in dienst en is actief in 125 landen. In 2017 ontving de e-tailer een groeikapitaal van 165 miljoen dollar (omgerekend 145 miljoen euro). Met het nieuwe groeikapitaal wilde Moda Operandi verder investeren in markten zoals Azië en het Midden-Oosten en de algehele internationale expansie. Achter de investering zitten ondernemer Adrian Cheng en fonds Apax Digital van private equitybedrijf Apax Partners.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN