Modefotograaf Mario Testino is benoemd tot Chevalier de Légion d’Honneur. Het Légion d’Honneur is de hoogste civiele onderscheiding in Frankrijk.

Testino werd geëerd met de titel vanwege zijn creatieve werk en zijn culturele stichting Museo Mate. “Frankrijk is blij om de erkenning te tonen aan een persoon die bijdraagt aan de ontwikkeling van jonge Peruvianen maar ook bijdraagt aan de waardering van kunst en het culturele erfgoed van het land,” aldus Fabrice Mauriès, Frans ambassadeur in Peru.

Testino is geëerd met een van de vijf ordes van de Franse civiele onderscheiding Légion d’Honneur. De erelijst kent de titels chevalier, officier, commandeur, grand officier en grand croix. Afgelopen april werd Kering-oprichter François Pinault nog geëerd met de titel van grand croix.

Mario Testino is in de modewereld vooral bekend om zijn foto’s. Testino werkt veel samen met modebladen zoals Vogue, Vanity Fair en GQ. Bij het grote publiek is hij onder andere bekend vanwege zijn ‘Towel Series’ waar bekende modellen en acteurs poseren in niets anders dan een handdoek of badjas.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN