• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Marine Serre en Y/Project grote winnaars Andam-prijs

Marine Serre en Y/Project grote winnaars Andam-prijs

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Franse ontwerper Marine Serre en Y/Project, het merk van de Belgische Glenn Martens, zijn de grote winnaars van de Andam-prijzen. Serre gaat naar huis met 200.000 euro en Martens met 150.000 euro, zo meldt WWD exclusief. Een officieel statement vanuit de organisatie wordt vandaag verwacht.

De Pierre Bergé-prijs werd uitgereikt aan Mossi. Het merk ontvangt hierdoor 100.000 euro. Mossi is een ready-to-wear merk dat actief haute couture training promoot in achterstandswijken in Parijs. De innovatieprijs ter waarde van 50.000 euro ging dit jaar naar Tekyn. De start-up helpt andere bedrijven bij het verbeteren van hun productieprocessen.

Tweede Andam award voor Belgische Y/Project

Opvallend genoeg is Y/Project in 2017 al eens in de prijzen gevallen tijdens de Andam awards. Het merk won toen de hoofdprijs van 250.000 euro. Eerder wonnen ook het merk Koché en Iris van Herpen een Andam Award.

Glenn Martens en Marine Serre hebben beide al een meer prijzen in de wacht gesleept tijdens hun carrière. De Belgische Martens won bijvoorbeeld al eerder de ‘Designer of the Year’ tijdens de Belgian Fashion Awards 2018. Serre won in 2017 de LVMH-prijs en werd genomineerd voor The Fashion Awards van de British Fashion Council in de categorie ‘ Urban Luxe’.

De Andam Awards is een modewedstrijd voor jong ontwerptalent. De winnaar van de jaarlijks uitgereikte Andam Grand Prix ontvangt normaal gesproken een geldbedrag van 250.000 euro en wordt een jaar lang begeleid door een modeprofessional. Martin Margiela was ooit de eerste winnaar van de prijs.

Beeld: Y/Project AW19 Menswear door Giovanni Giannoni

adam award
ANDAM
glenn marten
Marine Serre
Y Project