Louis Vuitton Malletier onderdeel van modegroep LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton heeft Francesca Amfitheatrof, voormalig ontwerper bij Tiffany, aangesteld als artistiek directeur voor de horloge- en sieradenlijn van het modehuis. Dat schrijft WWD.

Amfitheatrof zal bij het luxe modehuis de leiding krijgen over de ontwerpafdelingen van zowel de sieradencollecties als de horlogelijn. Aan WWD vertelt een woordvoerder van Louis Vuitton over de aanstelling van de ontwerper: "De flair en creativiteit van Amfitheatrof en haar ervaring en persoonlijke achtergrond zullen de toekomst van de Louis Vuitton-sieraden en -horloges helpen vormen.” Louis Vuitton opende een jaar geleden zijn monumentale vlaggenschipwinkel op het Place Vendôme, dat een sieradenatelier huisvest. Het Franse modehuis sprong vorig jaar in de smartwatch-race en ging een samenwerking aan met Google voor het Tambour Horizon-horlogemodel.

Amfitheatrof volgde een opleiding aan Central Saint Martins, London. In 2013 kreeg ze de leiding over de ontwerpteams van alle productcategorieën van sieradenlabel Tiffany & Co. Ze werd de eerste vrouw binnen het Amerikaanse bedrijf die deze functie bekleedde. Ze verliet het bedrijf afgelopen januari en werd opgevolgd door Reed Krakoff.

De aanstelling van Amfitheatrof bij het Franse modehuis komt kort nadat Virgil Abloh werd benoemd als creatief directeur voor Louis Vuitton

In het eerste kwartaal van 2018 groeide de productgroep Watches & Juwelry binnen de hele modegroep 20 procent van 879 miljoen euro naar 959 miljoen euro.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN