• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Lacoste Footwear benoemt Marc Hare tot nieuwe product director

Lacoste Footwear benoemt Marc Hare tot nieuwe product director

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Lacoste Footwear en Pentland Group plc hebben Marc Hare aangesteld als de nieuwe product director voor de joint venture. Dit hebben de twee bedrijven middels een persbericht bekend gemaakt.

Per 10 september aanstaande zal Hare in zijn nieuwe functie de verantwoordelijk krijgen over de ‘mainline’- en ‘future concepts’-schoenenlijnen. Voor de aanstelling stond Hare aan het hoofd van zijn gelijknamige streetwear-label Mr. Hare, dat hij in 2008 oprichtte.

Lacostes JV CEO Gianni Georgiades zegt enthousiast te zijn over het binnenhalen van de nieuwe directeur. In het persbericht verklaart hij: “De aanstelling van Hare versterkt de ambities die we hebben voor de Lacoste-schoenenlijn. Ik kijk er naar uit om onder leiding van Hare het team de grenzen te laten verleggen naar een nieuw domein van innovatie en opwinding.”

Op zijn beurt zegt Hare het een eer te vinden de kans te krijgen om voor de joint venture aan de slag te gaan. Volgens Hare is het leven van Rene Lacoste een van de spannendste verhalen van de twintigste eeuw en is Lacoste een merk waarvoor iedereen op een bepaald moment in zijn leven wel voor is gevallen.

In januari 2018 kondigden de Pentland groep, eigenaar van onder andere sportmodemerken Speedo en Ellesse, en de Lacoste groep op het hoofdkantoor van Pentland in Noord-Londen een joint venture (JV) aan, waarin allebei de bedrijven evenveel belang hebben. Dit blijkt uit het persbericht. De JV beheert het ontwerp, de productie en de productie van Lacoste schoenen wereldwijd. Pentland beheert de distributie van de schoenen in het Verenigd Koninkrijk, Lacoste neemt de distributie van de overige markten op zich.

Beeld: Marc Hare via Lacoste Footwear

Lacoste Footwear
Marc Hare
Pentland Brands
Pentland Group plc