• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Haider Ackermann verlaat Berluti

Haider Ackermann verlaat Berluti

Door Caitlyn Terra

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

De stoelendans van ontwerpers blijft maar doorgaan. Berluti maakt nu namelijk bekend ook afscheid te nemen van hun creatief directeur, Haider Ackermann. De ontwerper vertrekt na drie seizoenen alweer bij het mannenmodemerk.

Antoine Arnault, CEO van Berluti , vertelt in een statement op de Facebook-pagina van het merk dat het merk en Ackermann zonder elkaar verder zullen gaan. “Haider is het hart geweest van de ontwikkeling van Berluti’s collecties en imago de afgelopen seizoenen. Ik wil hem bedanken voor alles dat hij heeft bereikt sinds zijn aanstelling. Zijn gevoel voor materialen, kleuren, en zijn geweldige shows zullen altijd verbonden zijn aan de geschiedenis van het huis,” aldus Arnault in het statement. Een opvolger voor Ackermann zal ‘binnenkort’ bekend gemaakt worden.

“Ik ben extreem trots dat ik mijn creativiteit heb kunnen inzetten voor dit modehuis met enorm veel kennis, terwijl ik mocht werken met een gepassioneerd team. Ik dank hen voor hun toewijding,” aldus Ackermann. De ontwerper werd in 2016 aangesteld als creatief directeur en verving hiermee Alessandro Sartori. Bronnen hinten nu op de komst van Kris van Assche, die deze maand vertrok als creatief directeur van Dior Homme. De LVMH Group, moederbedrijf van zowel Dior als Berluti, maakte destijds bekend dat Van Assche een nieuwe opdracht zou krijgen binnen de groep. Dit kan als een teken gezien worden dat Van Assche Ackermann op zal volgen bij Berluti.

Beeld: Berluti SS18, Catwalkpictures

Berluti
Haider Ackermann
LVMH Group