• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Galeries Lafayette en Motier: nieuwe bestuursstructuur met focus op nieuwe generatie

Galeries Lafayette en Motier: nieuwe bestuursstructuur met focus op nieuwe generatie

Door Sharon Camara

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Philippe Houzé en Nicolas Houzé Credits: Met dank aan Thibaut Voisin, La Redoute.

Motier, de holdingmaatschappij die de Parijse warenhuisketen Galeries Lafayette bezit, verandert haar bestuursstructuur. De 97-jarige Ginette Moulin draagt haar functie als leidinggevende van de familieholding over aan de vierde en vijfde generatie van de familie Moulin.

Philippe Houzé, schoonzoon van Ginette Moulin, wordt de nieuwe voorzitter van Motier. Hij was sinds 2005 voorzitter van Galeries Lafayette en moet nu de ontwikkeling van de familie-activa waarborgen. Philippe wordt bijgestaan door zijn zonen Nicolas en Guillaume Houzé en zijn neef Arthur Lemoine. Deze drie zijn ook achterkleinkinderen van Théophile Bader, medeoprichter van Galeries Lafayette. Augustin Belloy blijft algemeen secretaris.

Motier bezit Galeries Lafayette en La Redoute en heeft een belang in Carrefour. De verandering is bedoeld om meer verantwoordelijkheden aan de vijfde generatie te geven, aldus een persbericht. "Deze overgang is onderdeel van de geleidelijke verandering binnen het bedrijf," zegt de verklaring.

Galeries Lafayette wijzigt ook haar bestuursstructuur. Nicolas Houzé, de zoon van Philippe, wordt voorzitter van de directie. Deze beslissing is genomen door de Raad van Toezicht onder leiding van Patricia Moulin Lemoine. Nicolas behoudt zijn functie als algemeen directeur en zal de strategie van Galeries Lafayette bepalen. Hij wordt bijgestaan door Guillaume Houzé, Arthur Lemoine en Ugo Supino.

De familieholding Motier, opgericht in 2005, beheert naast Galeries Lafayette ook Motier Ventures en Motier Domaines. Laatstgenoemde bezit wijngaarden zoals Château Beauregard en Château Petit Village en heeft belangen in diverse sectoren.

Lees ook:

Dit artikel verscheen eerder op FashionUnited.fr. Vertaling en bewerking door Susan Zijp.

Galeries Lafayette
Parijs