• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Fotograaf Peter Stigter gaat zelfstandig verder, heft studio op

Fotograaf Peter Stigter gaat zelfstandig verder, heft studio op

Door Caitlyn Terra

26 aug. 2020

Mensen

Modefotograaf Peter Stigter, gerenommeerd in onder andere Nederland, slaat een andere weg in. Stigter gaat voor een re-set en heeft afscheid genomen van zijn eigen studio. “We blijven commercieel werk doen, maar de tijden van veel mensen in dienst zijn voorbij,” zo vertelt hij telefonisch aan FashionUnited.

“Dat de studio er niet meer is heeft veel invloed op het soort werk dat ik kan leveren,” zo vertelt de fotograaf. “We fotograferen dus niet meer producten in de vorm van packshots.” Commercieel werk blijft hij leveren voor merken waar hij een persoonlijke band voor heeft. Zo werkt hij al meer dan twintig jaar voor Viktor&Rolf.

Peter Stigter is al meer dan dertig jaar actief in de wereld van fotografie en video. Eind jaren tachtig schoot bij zijn eerste catwalkfoto’s en door de jaren heen begon hij ook straatmodefoto’s te schieten naast zijn commerciele en vrije werk. Voor dat vrije werk hoopt de fotograaf nu meer tijd te hebben. Ook ziet hij er naar uit nog meer zijn kennis over te dragen en wellicht een boek uit te brengen.

Beeld: Team Peter Stigter