• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Erwin Van Laethem nieuwe CEO lingeriebedrijf Van de Velde

Erwin Van Laethem nieuwe CEO lingeriebedrijf Van de Velde

Door Esmerij van Loon

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

Het Belgische lingerieconcern Van de Velde heeft een nieuwe CEO gevonden. De Raad van Bestuur heeft Erwin Van Laethem (52) aangesteld als nieuwe topman van de onderneming. Dat heeft het bedrijf dinsdag bekendgemaakt. Van Laethem start op 1 september en zal na een inwerkperiode uiterlijk 1 januari 2017 de rol volledig overnemen van Ignace Van Doorselaere.

Van Laethem opvolger Ignace Van Doorselaere

In februari kondigde Ignace Van Doorselaere zijn vertrek aan. Van Doorselaere staat sinds 2004 aan het roer bij het bedrijf. Net als Van Doorselaere heeft de nieuwe CEO geen achtergrond in de lingeriebranche. Van Doorselaere was afkomstig van bierproducent InBev en de nieuwe CEO Van Laethem was ruim vijf jaar lid van de Raad van Bestuur van het Nederlandse energiebedrijf Essent, waarvan drie jaar als CEO. Daarvoor bekleedde hij verschillende internationale executive posities bij Shell.

In een reactie zegt Van Laethem: "Ik ben erg enthousiast en vind het een eer om zo een mooi bedrijf als Van de Velde N.V. in deze fase te mogen leiden. De klantbeleving, de organisatie, de productportfolio en de merken die de afgelopen jaren zijn opgebouwd zijn ronduit wereldklasse. Ik kijk ernaar uit om deze samen met onze medewerkers en handelspartners tot volle potentieel te ontwikkelen."

Begin juli rapporteerde het lingerieconcern een reële omzetgroei van, 4 procent naar 113,8 miljoen euro over de eerste helft van het lopende boekjaar.

“Ik ben zeer blij met de komst van Erwin Van Laethem en kijk er naar uit om met hem samen te werken. Ik ben overtuigd dat hij de juiste persoon is om het succes van de onderneming blijvend te verzekeren en verder uit te bouwen”, zegt voorzitter van de Raad van Bestuur Herman Van de Velde.

Het Belgische Van de Velde is een internationale marktspeler op het gebied van luxe dameslingerie en bekend van merken als Prima Donna en Marie Jo. Het lingeriebedrijf richt zich op zelfstandige lingeriespeciaalzaken en heeft ongeveer 5000 filialen in onder andere België, Duitsland en Groot-Brittannië.

Foto: Erwin Van Laethem

Erwin Van Laethem
Van de Velde