Manel Jiménez, sinds 2010 chief operations officer (COO) bij het Spaanse modemerk Desigual, heeft bekendgemaakt dat hij het bedrijf gaat verlaten. Hij zou zich willen richten op nieuwe projecten, meldt Modaes.

Jiménez was bij Desigual onder andere verantwoordelijk voor de logistiek en de import en export. Voordat hij de directie van Desigual kwam versterken, was hij onder andere werkzaam bij Danone en Chupa Chups.

Binnen de directie van het bedrijf hebben in het afgelopen jaar al diverse verschuivingen plaatsgevonden. Zo verliet CEO Manel Jadraque de directie in mei, en vertrokken ook commercieel directeur Carlos Maíz, hoofd van de afdeling onroerendgoed Joan Rouras en de verantwoordelijke voor de vrouwenafdeling José Armillas. Na het vertrek van Jadraque heeft Thomas Meyer, de oprichter en belangrijkste aandeelhouder van het bedrijf, de taak van CEO op zich genomen. Hoe de overige functies precies zijn vervuld, heeft Desigual niet bekendgemaakt.

Desigual heeft op dit moment meer dan 500 winkels in ruim 100 landen, waaronder Frankrijk, Japan en de Verenigde Staten. In totaal heeft het merk ongeveer 8.000 verkooppunten wereldwijd. In 2014 behaalde het bedrijf, dat voor 10 procent eigendom is van de Franse investeerder Eurazeo, een omzet van 963,5 miljoen euro: een stijging van 16,2 procent ten opzichte van een jaar eerder.

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN