CEO Desigual vertrekt

Manel Jadraque, de CEO van het Spaanse merk Desigual, is opgestapt. De oprichter en tevens grootste aandelenhouder Thomas Meyer neemt zijn taken over. De voormalig CEO blijft wel aan bij de Raad van bestuur. Dat melden diverse media.

Volgens het Spaanse bedrijf zijn ‘Desigual en Manel Jadraque tot een wederzijdse overeenkomst gekomen, op basis van aanbevelingen om de zakelijke uitdagingen van de onderneming tegemoet te komen’.

Jadraque was twee jaar CEO van het kleurrijke Spaanse modemerk, maar was al 10 jaar werkzaam bij het bedrijf in verschillende functies. Hij volgde in 2013 CEO Manel Adell op, die de doelstelling van een omzet van een half miljoen euro realiseerde. Naast Jadraque nemen ook twee leidinggevenden dichtbij de CEO afscheid van het bedrijf: directeur van de schoenendivisie Carlos Maiz en José Armillas, die nauw betrokken was bij productie en de recente werking met ontwerper (niet het merk) Christian Lacroix onder zijn verantwoordelijkheid had.

Het vertrekt volgt een jaar nadat investeringsmaatschappij Eurazea SA 10 procent van de aandelen van Desigual in handen kreeg. Volgens een bron zou de retailtak van het bedrijf voornamelijk groeien door de openingen van nieuwe winkels. In 2014 steeg de omzet van Desigual met zo’n 16 procent tot bijna 1 miljard euro. De nettowinst steeg echter met 3 procent tot 135 miljoen euro.

Desigual is actief in 109 landen en heeft 530 eigen winkels, 11.000 multibrand stores en 2.500 concessies in warenhuizen.

 

Related Products

 

Meer nieuws

MEER NIEUWS

 

LAATSTE VACATURES

 

MEEST GELEZEN