• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Chanel benoemt zijn eerste global head of diversity & inclusion

Chanel benoemt zijn eerste global head of diversity & inclusion

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Chanel zoekt manieren om het modehuis meer divers en inclusief te maken, dit schrijft BoF. Om die reden heeft Chanel Fiona Pargeter, voorheen werkzaam als hoofd diversiteit bij de Zwitserse bank UBS, als global head of diversity & inclusion aangesteld.

Fiona Pargeter was voor haar aanstelling bij Chanel werkzaam als hoofd diversiteit bij de Zwitserse bank UBS, waar zij volgens LinkedIn sturing gaf aan Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Voor Chanel zal Pargeter ervoor waken dat eerder genoemde schandalen zich niet meer voltrekken.

Chanel wil en moet met zijn tijd mee; modehuizen liggen steeds vaker onder vuur doordat zij teruggefloten worden door activisten met een groot bereik op sociale media die hun uitingen cultureel of sociaal ongepast vinden. Meest recente voorbeelden hiervan zijn de blackface-trui van Gucci en Dolce & Gabbana die hun China-show annuleerden vanwege een racistisch filmpje.

De benoeming van Pargeter is volgens Chanel ‘een teken van engagement en het belang hiervan voor het huis’, aldus BoF. Het legendarische modehuis heeft zich in het verleden de nodige schandalen op het hals gehaald. Zo sprak wijlen Karl Lagerfeld zich eens uit over de migratiepolitiek van bondskanselier Angela Merkel: “men kan geen eer betuigen aan de slachtoffers van de Holocaust, en anderzijds miljoenen van hun vijanden binnenlaten," fotografeerde de ontwerper Claudia Schiffer voor een campagne met Afro-pruik en donker geschminkte huid, bekritiseerde Lagerfeld vrouwen die in zijn ogen ‘te dik’ waren en vond de ‘keizer van de mode’ de MeToo-beweging overtrokken.

Chanel
Fiona Pargeter
Inclusiviteit
Karl Lagerfeld