• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • CEO Esprit stapt op, Anders Kristiansen vervanger

CEO Esprit stapt op, Anders Kristiansen vervanger

Door Marjolein Stormezand

bezig met laden...

Scroll down to read more

Jose Manuel Martínez Gutiérrez heeft aangekondigd vanaf 1 juni 2018 zijn rol als CEO bij Esprit Holdings Limited neer te leggen. Martinez wordt vervangen door Anders Kristiansen, voormalig CEO van het Londense modebedrijf New Look. Dat laat het Esprit middels een persbericht weten.

Jose Manuel Martínez Gutiérrez verklaart in het bericht dat er geen sprake is van onenigheid met het bestuur en dat er geen zaken zijn die onder de aandacht van de aandeelhouders gebracht moeten worden.

De 51-jarige Anders Kristiansen is op dit moment adviseur voor Permira, een private equity bedrijf. Hiervoor was hij van januari 2013 tot september 2017 CEO van de Engelse modeketen New Look. Daarvoor bekleedde Kristiansen managementfuncties bij Bestseller Fashion Group China en het Amerikaanse retailbedrijf Staples Inc..

Binnen het modebedrijf vond er nog een nieuwe aanstelling plaats. Raymond Or Ching Fai ruilt vanaf 1 april 2018 zijn rol als niet uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur en onafhankelijk niet uitvoerend directeur in voor uitvoerend voorzitter van de raad van bestuur en uitvoerend directeur bij het bedrijf.

Anders Kristiansen
Esprit
Jose Manuel Martínez Gutiérrez
Raymond Or Ching Fai