• Home
  • Nieuws
  • Mensen
  • Carine Gilson tentoonstelling in het Mode & Kant Museum aangekondigd

Carine Gilson tentoonstelling in het Mode & Kant Museum aangekondigd

Door Esmee Blaazer

bezig met laden...

Scroll down to read more

Mensen

’In deze nieuwe tentoonstelling onthult de Brusselse ontwerpster wat haar inspireert: van de tuin van Eden tot kimono's in Japanse stijl, van art nouveau tot schilderijen van beroemde meesters,’ zo meldt het Brusselse Mode & Kant Museum op de website. Ter gelegenheid van het dertigjarig bestaan van het couturehuis, is er vanaf 10 juli een Carine Gilson tentoonstelling te zien. De Brusselse Gilson creëert al dertig jaar hoogwaardige lingerie waarbij zij zijde met kant combineert. “Ongeveer vijftig creaties van Carine Gilson reconstrueren haar carrière en gaan in dialoog met stuks uit de kantcollectie van het museum,” aldus het persbericht van het museum.

Ook is te lezen dat Gilson voor het eerst haar eigen kant ontwerpt en produceert in samenwerking met Sophie Hallette, een Frans huis, gespecialiseerd in tule en kant.

'Beautiful Lace & Carine Gilson' is te zien van 10 april 2019 tot en met zondag 19 april 2020. Het museum is momenteel gesloten om de nieuwe tentoonstelling voor te bereiden.

Couturehuis Carine Gilson heeft wereldwijd verschillende verkooppunten. De lingerie en kimono’s zijn onder andere te koop bij gerenommeerde warenhuizen KaDeWe en Barney's en via luxe webshops Net-a-Porter en Matches Fashion. Het huis heeft vier eigen boetieks in Parijs, Londen, Brussel en Tapei.

Foto's via het Mode & Kant museum. Credits:
Foto 1: Carine Gilson Portrait © Nathalie Gabay Foto 2: Kimono in met 'tuberozen' bedrukt zijdesatijn © Maison Carine Gilson
Foto 3:Combinatie in zijdemousseline in heidekruidkleur met kanten inlegwerk bloemlezing © Maison Carine Gilson
Foto 4: Kimono in pistachekleurige zijdemousseline met kanten inlegwerk Muze © Maison Carine Gilson
Foto 5: Ontwerp uit verschillende stukken © Maison Carine Gilson Foto 6: Stilleven wit-zwart fotografie ©Maison Carine Gilson

Beautiful Lace & Carine Gilson
Brusselse kant
Carine Gilson
Maison Carine Gilson
Mode & Kant Museum